Rólunk

Rólunk

Mesterségek kavalkádja, népi játszótér

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége által közel 4 évtizede alapított, mára már nemzetközi szinten is ismert és elismert Mesterségek Ünnepe mintájára idén először Marosvásárhelyen a Várban, hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre az Erdélyi Mesterségek Ünnepe.

A fesztivál megvalósításának kezdeményezői a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ), az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány (EHHA) valamint az erdélyi kézműves közösségek összefogására létrejött Erdélyi Kézműves Egyesületetek Szövetsége (EKESZ).

A 3 szervezet elkötelezett célja, az erdélyi hagyományos népi kultúra értékeinek támogatása, annak fenntartása és átmentése a jövő generációja számára. A kétnapos Fesztivál programjának összeállításakor törekedtünk arra, hogy olyan tematikus programok valósuljanak meg, ahol minden korosztály megtalálja a számára tartalmas időtöltést.

A Fesztivál fókuszában a Mesterek és Műhelyek állnak, azok a látványműhelyek, amelyek a különböző kézműves szakmák apró fogásait, eszközeit ismertetik meg az érdeklődő közönséggel. A kicsiket játszóházak, kézműves foglalkozások várják, míg a felnőtteket a nagyszínpad hagyományőrző koncertjei, néptáncelőadásai szórakoztatják. Az éjszakai fesztivál hangulatról a táncház gondoskodik.

Szervezők

Partnerek

Főtámogatók

Médiapartner

Támogató